Започнаха първите обработки със смеси срещу заледяване в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Ноември 2023 11:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започнаха първите обработки със смеси срещу заледяване в София

/КРОСС/ Започнаха първите обработки със смеси срещу заледяване в София, съобщиха от Столичната община. Информацията е актуална към 11:00 часа днес. От 10:30 часа се извършва обработка на стръмни участъци в кв. „Бояна", район Витоша, а след това и в кв."Горна баня", район Овча купел. Рано тази сутрин са опесъчени и пътищата в Природен парк "Витоша" - кв. "Драгалевци" - хижа "Алеко" и кв."Бояна" - Златните мостове.

Към момента на 56 местостоянки в различни райони на града са разположени 115 снегопочистващи машини, които са в готовност за извършване на обработки на улици и булеварди.

В този час градският транспорт се движи навсякъде и изпълнява обичайните си маршрути.

Екипите на Столичния инспекторат следят обстановката и контролират работата на почистващите фирми.

Общо 10 аварийни екипа на Столичната община са на терен, извършват обходи на пътната инфраструктура. Проверяват се речните корита и язовирите от екипи на „Околна среда". Наблюдава се леко покачване на нивата, но реките текат в коритата си и няма опасност от разливи.

По-рано днес кметът на столицата Васил Терзиев каза, че са направени редица срещи, както с Инспектората, така и със служба „Аварийна помощ и превенция", КАТ и фирмите по почистването, за да се гарантира, че предстоящият сериозен снеговалеж няма да затрудни града. Средствата за зимното почистване също са осигурени.