"Дунав мост" край Русе функционира нормално, не се движат влаковете от и в посока Русе
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Ноември 2023 15:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Дунав мост" край Русе функционира нормално, не се движат влаковете от и в посока Русе

/КРОСС/ Граничният контролно-пропускателен пункт „Дунав мост" при Русе функционира без затруднения независимо от усложнената зимна обстановка в региона. Трафикът през ГКПП е спокоен, като единствено в дясната лента на бул. „България" в посока София има колона от спрели тежкотоварни автомобили, които изчакват заради затворения път между Русе и Бяла. Към момента свободно се пропускат както леки коли, така и камиони на вход и изход на българо-румънската граница. По самото мостово съоръжение също няма проблеми с преминаването. Предприети са необходимите мерки за неговото почистване и опесъчаване.

Същевременно пътищата към Бяла, Силистра и Разград остават затворени поне за момента.

Временно е преустановено движението на влакове от и към гара Русе. Това се дължи на закъсали товарни композиции по някои от направленията, както и на проблеми с контактната мрежа, които са предизвикани от паднали дървета и обилния мокър сняг. Работи се по овладяване на обстановката.

По последни данни снегът в областта е около 30 см., като най-много е натрупало в Две могили. Там снежната покривка е 42 см. В самия град Русе снегът е около 15 - 20 см. Очаква се спиране на снеговалежа, но въпреки това в следобедните часове вятърът от север/северозапад ще се усили, а това е предпоставка за евентуални нови поражения по електропреносната мрежа. На места утре сутрин в областта температурата се очаква да спадне до -5 градуса. 

В повечето от населените места в Русенско продължават проблемите с електрозахранването. В някои от общините електричеството вече е възстановено.