Три жертви и двама ранени след стрелба в Канада
Секция: СВЯТ
27 Ноември 2023 11:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Три жертви и двама ранени след стрелба в Канада

/КРОСС/ Трима души са загинали, а други двама са били ранени при стрелба рано сутринта в неделя в Уинипег, Канада, съобщиха представители на правоохранителните органи.

Полицейската служба в Уинипег съобщи, че стрелбата е станала малко след 4 ч. сутринта на близо километър западно от центъра на града.

Според съобщението служителите, пристигнали на мястото на инцидента, са открили пет жертви "с наранявания, съответстващи на прострелване".

"Този инцидент е станал в многоетажна резиденция, няма допълнителна информация относно възможен мотив", се казва в изявлението на Джейсън Михалишен, говорител на полицията в Уинипег.

Един мъж и една жена са обявени за мъртви на място, съобщиха от полицията. Трима от пострадалите са били откарани в болница, а един от тях по-късно е починал от нараняванията си. Двама пострадали - мъж и жена, остават в болница в критично състояние, каза Михалишен.

Самоличността на жертвите не е разкрита, а от полицията съобщиха, че разследването на стрелбата продължава.

"Отделът за съдебномедицински експертизи на полицейската служба в Уинипег ще бъде на мястото на инцидента за продължителен период от време поради сериозността на този инцидент", заявиха служителите.

Годишният статистически доклад на полицията в Уинипег за 2022 г., публикуван през май, показва, че броят на насилствените престъпления в столицата на Манитоба през миналата година е достигнал най-високите нива от 2009 г. насам, включително рекорден брой убийства - 53, според доклада.