Над 730 000 туристи бележат ръст от 12 % в основните ни СПА-курорти
Секция: Туризъм
27 Ноември 2023 20:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 730 000 туристи бележат ръст от 12 % в основните ни СПА-курорти МАКСИ ПАРК ХОТЕЛ § СПА Велинград е финалист за Балканските туристически награди 2023

/КРОСС/ СПА-курортите ни отчитат ръст от 12% спрямо същия период на миналата година през първите 9 месеца на тази година, посочва Министерството на туризма по данни на посещаемостта в 12-те основни спа курорта у нас. Сред тях са Велинград, Разлог, Хисаря, Сапарева баня и др, където са регистрирани общо над 730 хил. туристи, като основните пазари са Израел, Гърция, Северна Македония и Румъния. Един от емблематичните СПА-хотели на Балканите и носител на отлични оценки в Букинг - МАКСИ ПАРК ХОТЕЛ § СПА Велинград, е финалист за деветото издание на Балканските туристически награди 2023, което ще отличи лидерите в туризма.

Balkan Awards of Tourism Industry 2023 събира лидерите на балканския туризъм на 05.12.2023 г. в 5-звездния хотел Hyatt Regency Sofia, а организатор на събитието е международната платформа за сътрудничество Global Leaders, съобщава агенция VIP Communication.

Макси Парк Хотел & Спа се намира в сърцето на величествената Родопи планина, в най-високата точка на СПА столицата на Балканите, сред най-големия естествен боров парк във Велинград. Единственият хотел в България, който се захранва с минерална вода от два водоизточника с различен състав.

Хотелът разполага с луксозни и просторни студиа и апартаменти, два ресторанта, външен и вътрешен детски кът, фризьорски салон, охраняем паркинг, денонощна рецепция и лоби бар в бароков стил, чиято камина носи мечтаните уют и топлина в студените вечери.

На разположение на гостите са 3 вътрешни басейна, единият от които солен със соли от Мъртво море, джакузи с водни ефекти, 3 топила с лечебна вода и различна температура и 2 външни басейна единият от които целогодишен.

СПА зоната ще изненада приятно и най-взискателните гости с руска, финландска и кедрова сауни, парни бани, солна стая и солна сауна, просторна релакс зона, терапевтични и процедурни кабинети.

Природното богатство на Макси Парк Хотел & Спа, луксозната и уютна обстановка, доброто обслужване и качествената храна, приготвена от местни натурални продукти с много любов, са гаранция за незабравимо преживяване и пълно възстановяване.

Интериорът и удобствата в хотела са това, което ще удовлетвори претенциите и на най-изтънчения вкус.

Макси Парк Хотел & Спа е идеалното място и за бизнес събития. Хотелът разполага с две конферентни зали с пълно техническо оборудване за провеждане на конференции и тиймбилдинги с общ капацитет повече от 400 места.