Министър Радев: Екипите работят непрекъснато за отстраняване на авариите
Секция: Коментари
28 Ноември 2023 06:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Радев: Екипите работят непрекъснато за отстраняване на авариите

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Още от деня" по БНТ Румен Радев каза, че все още има населени места, които бедстват. „Екипите работят непрекъснато за отстраняване на авариите. 590 места в страната са с проблеми в електроподаването към момента".

„Имахме екстремна метеорологична обстановка. Този мокър сняг, съпроводен със силен вятър допринесе за множество паднали дървета и повреди в много електопостове. На терен работят над 2000 души", поясни той.

Министър Румен Радев заяви, че гневът на хората е разбираем.

Екипите правят максимално възможното, за да отстранят авариите, увери той и допълни, че държавата има планове за действие в подобни ситуации, както имат и всички екипи. „Достъпът до авариралите обекти беше невъзможен и не поради липса на високопроходима техника, имаше паднали дървета, които компрометираха въздушните мрежи", обясни енергийният министър.

„Убеден съм, че всички разбират, че няма как доброволци да отстраняват повреди по електропреносна мрежа и Слава Богу. Надявам се аварийните операции да приключат в рамките на утрешния ден", каза още Румен Радев.