Министър Радев: В 126 населени места все още има проблеми с електрозахранването
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Ноември 2023 15:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Радев: В 126 населени места все още има проблеми с електрозахранването Данните са актуални към 11:00 часа днес, а обстановката е динамична

/КРОСС/ В 126 населени места все още има проблеми с електрозахранването, сочат данни, изнесени от министъра на енергетиката Румен Радев на пресконференция в Министерския съвет, по повод на усложнената метеорологична обстановка в страната. Министър Радев подчерта, че данните са актуални към 11:00 часа днес, а обстановка е динамична.

В мрежа „Запад" се работи по отстраняването на повреди на 175 трафопоста в 68 населени места. Общо 9507 са засегнатите абонати, стана известно от думите на министъра.

В мрежа „Север" се работи по отстраняването на повреди на 163 трафопоста в 58 населени места. Засегнатите абонати са общо 8234, предимно в областите Габрово, Шумен, Търговище и Разград, частично в Силистра и община Горна Оряховица, уточни Радев.

По направление „Юг" няма населени места без електрозахранване, посочи още той. Министърът уточни, че за населено място се брои всяко място, в което има дори и една къща.

Източник: БТА