Д-р Николай Михайлов: Свръхзадачата на това управление е да обезпечи една политическа стабилност на България
Секция: Анализи
30 Ноември 2023 06:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Д-р Николай Михайлов: Свръхзадачата на това управление е да обезпечи една политическа стабилност на България

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Лице в лице" по бТВ д-р Николай Михайлов каза, че въпросът за коалицията стои императивно. „Свръхзадачата на това управление е да обезпечи една политическа стабилност на България, която е прифронтова държава. Всичко това направи възможно уж невъзможното съставяне на този кабинет.

"В момента наблюдаваме едно наддаване в сглобката на това кой е по-голям евроатлантик. Трима души носят на плещите си тази сглобка и са нейния гръбнак, независимо дали им харесва или не. Това са Бойко Борисов за ГЕРБ, Асен Василев за ПП-ДБ и Делян Пеевски. Той е най-интересната фигура и директно атакува премиера, като дори се предложи за министър-председател. Всичко е възможно да се роди от това ирационално управление, но все пак си мисля, че депутатите няма как да подкрепят Пеевски за премиер. Преди 10 години имаше протести срещу неговото избиране за председател на ДАНС", припомни той.

"Пеевски има качествата да играе силово и играе една игра, която предизвика сам. Това може вече да се види и в медиите, където има възторг от неговото поведение. Във всеки случй Пеевски отива нагоре, а Борисов надолу. Пеевски прилича на Борисов от неговия турбо период. Личи си, че Борисов губи самообладание и държи дефанзивна позиция, а Пеевски прави точно обратното - атакува и прави шеметна политическа кариера. Това обаче крие рискове, защото той се движи по ръба. Борисов със сигурност не се радва отстрани на възхода на Пеевски. Тази сглобка е паянтова и несигурна конструкция. Тя крие и политически сюжети, като единият е борбата между тези лидери", добави д-р Михайлов.