Голяма европейска вечер за Лудогорец, "орлите" биха с последното докосване
Секция: СПОРТ
01 Декември 2023 09:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Голяма европейска вечер за Лудогорец, "орлите" биха с последното докосване

/КРОСС/  Споследното докосване в срещата от Матиас Тисера тимът на Лудогорец успя да изтръгне победата при визитата си на Спартак Търнава с 2:1 и държи изцяло съдбата си в свои ръце в турнира Лига на конференциите. Аржентинецът влезе като резерва в последните минути и в добавеното време на двубоя донесе трите точки за тима от България.

По-рано през второто полувреме Квадво Дуа даде аванс на „орлите" в 74-ата, ала Ерик Даниелс изравни четири след това, за да зарадва домакинските привърженици, но само до добавеното време. Лудогорец можеше да опита да реши срещата по-рано, след като в самия край на редовното време Оливие Вердон пропусна дузпа.

По този начин Лудогорец вече е втори в група Н от ЛнК и е с 9 точки, докато Търнава е последен с една. Третият Фенербахче е също с 9, докато лидерът Нордселанд е с 1 пред втория и третия. Сега за Лудогорец предстои ключов дуел с датския тим на „Хювефарма", където ще трябва да търси отново успех, за да гарантира мястото си в елиминациите в турнира под егидата на УЕФА.

Това е 50-и успех за Лудогорец в турнирите на УЕФА в цялата история, като той не можеше да дойде по по-драматичен начин на стадион „Антон Малатински".

Спартак Търнава - Лудогорец 1:2

0:1 Дуа 74', 1:1 Даниел 78', 1:2 Tisera 90+

Рефер: Виталийс Спасьонниковс (Латвия)

Стадион: "Антон Малатински" (Търнава, Словакия)