Борисов след срещата с Василев и Иванов: Решихме да спрем да се обвиняваме
Секция: ПОЛИТИКА
01 Декември 2023 11:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов след срещата с Василев и Иванов: Решихме да спрем да се обвиняваме

/КРОСС/ Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари на Христо Иванов и на Асен Василев за срещата, която са провели. Той заяви, че срещата решава няколко неща:

"За избора на здравната каса, на управителя. Когато имаш здравен министър, управител, финансов министър - това не е проблем, но всички решихме да направим крачка назад, да ги помолим да дадат оставка, защото това е най-бързият и заедно с целия пакет регламент как ще се избират от тук нататък регулаторите - да спрем да се обвиняваме", допълни Борисов.

"Вчера те ме обвиняват мен за "Възраждане, аз ги обвинявам тях за "Лукойл", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Нека като подпишем да е ясно мнозинството - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС - за конституционно мнозинство, за регулатори, за служби, но всичко това да бъде описано в регламент", добави той.

Борисов заяви, че е говорил с министъра на финансите Асен Василев за данъчните закони, според него конструктивно.

"Когато водим един нормален, без истерии, без крясъци от първия ред, без нищо, свързано с политиката държание - можем да намерим консенсус", допълни Борисов.

"След вчерашния ден, в който всички видяхте, че показването на мускули води до там, че всички потъваме в една говорилня, която по никакъв начин нито е модерна, нито е задължителна за българския парламент", каза той.

По думите му затова са провели час и половина разговор. Бюджетът на здравната каса ще бъде подкрепен, бюджетът на държавата ще бъде подкрепен, допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че Христо Иванов е водещ в конституционните реформи, защото част от най-големите регулатори са пряко свързани с конституционната реформа, затова по думите му, трябват и ДПС в този разговор.