Деян Николов от „Възраждане“ за СОС: Двете най-големи политически сили абдикираха от управлението на София
Секция: ПОЛИТИКА
02 Декември 2023 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деян Николов от „Възраждане“ за СОС: Двете най-големи политически сили абдикираха от управлението на София

/КРОСС/ „Поредна седмица Столичен общински съвет няма избран председател.  Двете най-големи политически сили абдикираха от управлението и не издигнаха кандидат. Ние имаме своя кандидат и сме готови да поемем председателското място в съвета, с което да отпушим работата му в полза на софиянци.

Веднага бихме се заели с една наредба, която е  за спешна отмяна,  а именно за забраната за влизане на стари автомобили в центъра на София. Тя влезе в сила вчера, а никой освен „Възраждане" не се обявява категорично против забраната.

Важно е да знаете, че това е само първа стъпка и в наредбата е записано, че от 2025 година се разширява зоната на забраната и обхвата за автомобили, като през 2028 година забраната ще обхваща почти половината от София и половината от автомобилите. Това безумие трябва да бъде отменено и да се предприемат адекватни мерки за подобряване качеството на въздуха, като например по-често измиване на улиците в София.

Кметът каза, че старите коли можело да обикалят центъра по алтернативни маршрути. На мен това ми звучи като по-дълъг път на колите и повече замърсяване. Каза също, че съдът бил задължил общината, но това е на ръба на истината. Съдът говори и за миенето на улиците, че трябва да е поне 25 пъти в годината, но новото предложение на кмета е за едва 17% по-често миене или 7-8 пъти в годината.", каза Деян Николов - председател на групата на „Възраждане" в СОС пред граждани.