Македонски журналист: Заподозреният за смъртта на 14-годишно момиче в РСМ, извършил и друго убийство
Секция: Интервюта
05 Декември 2023 07:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Македонски журналист: Заподозреният за смъртта на 14-годишно момиче в РСМ, извършил и друго убийство Мъжът, за когото се твърди, че е в България, бил криминално проявен

/КРОСС/ Бруталното убийство на 14-годишно момиче в Скопие разтърси Република Северна Македония. Тялото на детето беше открито с вързани ръце и крака в чувал. То било похитено преди повече от седмица. Първоначалната информация по случая бе, че то е било отвлечено, когато излязло от вкъщи, за да отиде на училище, а бащата е дал информация на похитителите. целта на отвличането била изнудване за пари от майката, с която бащата бил разведен.

Разследващите в РСМ твърдят, че похитителите са изпаднали в паника и са решили да убият момичето, защото за случая бързо се разчуло и започнало издирването. Детето е било застреляно, а тялото му заровено. От Скопие твърдят, че убиецът избягал, като минал през Сърбия и успял да влезе в България. Българските власти посочиха, че нямат информация подобно лице да се укрива у нас.

Заподозрян за убийството на 14-годишно момиче в РСМ е избягал в България

„Всички сме потресени от случилото се. От тази трагедия. Говори се, че убиецът е преминал границата от Македония към Сърбия. Бил е в Белград с негов приятел адвокат. След това по непотвърдена информация е отишъл в България. МВнР в София каза, че няма такова лице на територията на страната". Това заяви в ефира на „Здравей, България" македонският журналист Владимир Перев.

По думите му издирваният Люпчо Палевски-Палчо бил извършител на две убийства в рамките на няколко дни. „Той не е убил само момичето. Два дни преди това той отнел живота на свой познат, за да открадне автомобила,с който е извършил отвличането на детето. Убитият е мъж от Велес, който дължал 500 евро на Палевски", обясни журналиста.

Палевски бил известен с криминалното си минало в РСМ.