Мартин Димитров: Дефицитът трябва да бъде в контролируеми граници
Секция: Анализи
05 Декември 2023 12:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мартин Димитров: Дефицитът трябва да бъде в контролируеми граници "Всички, които предлагат намалено ДДС за ресторантьорите, трябва да кажат, че този сектор им е по-важен от лекарствата", каза той

/КРОСС/ „Дефицитът трябва да бъде в контролируеми граници, защото другото е опасно. Видяхте Гърция, която 15 г. имаше големи дефицити и докара икономиката на държавата до тежко положение. Контролираният дефицит го правим с цел държавата да се развива стабилно и хората да имат спокойствие. Въпросните 3 %, заложени в проектобюджета, могат плавно да намаляват". Това заяви икономистът и депутат от ПП-ДБ Мартин Димитров в предаването „Твоят ден" по NOVA NEWS.

За намаленото ДДС за ресторантьорите той каза: „Всички, които предлагат намалено ДДС за ресторантьорите (ГЕРБ, БСП, ДПС, „Възраждане"), трябва да кажат, че този сектор им е по-важен от лекарствата. Има сериозна демагогия, предлагат едни неща, говорят за други".

Относно данъчните промени Димитров каза, че общата данъчна тежест в тези трудни години няма да се повиши с изключение на т.нар. глобален данък, който е наложен наднационално. „Готови сме на тази европейска политика да казваме „Не", колкото е необходимо. Други такива данъци не трябва да има", допълни Мартин Димитров.