Бойко Ноев: Делян Пеевски и Бойко Борисов са водачи на фалшивия евроатлантизъм
Секция: Коментари
08 Декември 2023 07:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойко Ноев: Делян Пеевски и Бойко Борисов са водачи на фалшивия евроатлантизъм

/КРОСС/  В предаването „Лице в лице" по бТВ Бойко Ноев, каза че най-важната новина е, че "Лукойл" обяви, че е готов да продаде бизнеса си. „Това е изключително важен обект, стратегически, макар че не е обявен за такъв, а ние говорим все едно ще се продава торба с картофи и говорим за дерогацията. "Лукойл" може да бъде ползван и България да бъде клатена, защото Русия ни е обявила за неприятелска държава."

"Аз призовавам правителството да обърне огромно внимание на тази евентуална продажба. В Русия не са глупави и имат свои интереси тук. Битката за България тепърва предстои и "Лукойл" има основна роля. Българската държава трябва да вземе отношение и да каже - стоп, ние ще решаваме на кой ще се продава. България трябва да има опция първа да си откупи "Лукойл" и това трябва да се закове законодателно. Задължително е България да си възстанови контрола над "Лукойл". Не може руснаците да го продават, без първо да попитат България", категоричен бе той.

"В момента на политическата сцена се е настанил един фалшив евроатлантизъм. Водачите му са ясни - Борисов и Пеевски. Всичко това си личи с това желание за дерогация веднага. Аз се чудя как Доган е готов да си жертва партията, като постави начело Пеевски. ДПС е важна партия за България и сега може да бъде зачеркната с един жест. Това е мое мнение разбира се. На Борисов също беше показан жълт картон. Някой го лъже, че ще му се размине, но това няма как да се случи, а напротив - колкото повече се опитва да реабилитира Пеевски, толкова повече и той се приблибжава към "Магнитски". Борисов също може да завлече част от партията си надолу", прогнозира Ноев.