Александър Везенков с нов рекорд в НБА
Секция: СПОРТ
09 Декември 2023 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Александър Везенков с нов рекорд в НБА

/КРОСС/ Александър Везенков изигра най-силния си мач, откакто се присъедини към Сакраменто Кингс. Българският национал отбеляза рекордните в кариерата си в НБА 14 точки при победата над Финикс Сънс със 114:106. Към тях той добави три борби в нападение, две асистенции и три откраднати топки.

Везенков прекара на паркета общо 20 минути, като беше точен в 5 от 7-те си стрелби от игра, включително 2/3 от тройката. Той завърши с +/- от +5 и беше сред най-полезните в състава на гостите.

"Кралете" заемат шесто място в Западната конференция с актив от 12 победи и 8 загуби. Преди няколко дни отборът на Майк Браун отпадна на четвъртфиналите в In-Season турнира след поражение от Ню Орлиънс Пеликанс, но днес се върна към победите. 

Финикс има баланс от 12 успеха и 10 загуби. "Слънцата" бяха елиминирани в новия турнир от Лос Анджелис Лейкърс. Срещу Сакраменто те бяха без получилия почивка Кевин Дюрант и Брадли Бийл, който лекува контузия.

Най-резултатен за Сакраменто беше Ди'Аарън Фокс с 34 точки, а 15 добави Сабонис, който грбна и 17 борби. Кийгън Мъри и Малик Монк завършиха с по 13 точки.

Девин Букър наниза 28 точки за Финикс, но разочарова през второто полувреме. Ерик Гордън се отчете с 19 точки, а Нуркич приключи срещата с 15.

Следващият мач на Сакраменто е у дома срещу Бруклин Нетс на 12 декември от 05:00 часа българско време.