Интензивен е трафикът на изход за товарни автомобили по границата с Румъния и Сърбия
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Декември 2023 08:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Интензивен е трафикът на изход за товарни автомобили по границата с Румъния и Сърбия

/КРОСС/ Интензивен е трафикът на изход за товарни автомобили на някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния и Сърбия, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция" - МВР. Информацията е актуална към 06:00 ч. тази сутрин.

На границата с Румъния трафикът е интензивен за товарни автомобили на ГКПП „Видин", ГКПП „Кардам", ГКПП „Никопол" и ГКПП „Оряхово" на изход от страната. Преминаването в участък от моста при ГКПП „Русе" се осъществява в една лента поради ремонтни дейности. Участъкът е сигнализиран временно с пътни знаци, движението се регулира.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград" и „Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина" на изход за товарни автомобили. На пункта се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. Временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Станке Лисичково" се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението.

На границата с Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.