Днес отново слънчево и топло
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Декември 2023 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес отново слънчево и топло

/КРОСС/ Днес сутринта облачността ще се разкъсва и ще намалява, над по-голямата част от страната до предимно слънчево време. Повече облаци ще има над крайните южни райони, но ще е без валежи. Преди обяд на места в низините и котловините ще има мъгла. Ще бъде почти тихо. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 10°. В новогодишната нощ над по-голямата част от страната ще е предимно ясно, но в Горнотракийската низина, по Черноморието и поречието на Дунав ще е с ниска облачност или мъгла. Температурите в полунощ ще са между 2° и 7°, в София - около 2°.

Над планините облачността ще е разкъсана, над повечето райони до предимно слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над планините в крайните южни райони на страната, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, без валежи. Временни разкъсвания и намаления до предимно слънчево време ще има над северните райони. Вятърът ще е слаб, преди обяд от запад, след обяд ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са 10°-12°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението но морето ще е 1 бал.