Григор Димитров и Себастиан Корда преодоляха първия кръг на двойки в Бризбейн
Секция: СПОРТ
31 Декември 2023 12:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров и Себастиан Корда преодоляха първия кръг на двойки в Бризбейн

/КРОСС/ Григор Димитров и американецът Себастиан Корда спечелиха с 2:6, 7:5, 10:4 срещу индиеца Срирам Баладжи и румънеца Влад Корня в мач от първия кръг в схемата на двойки мъже от турнира по тенис в Бризбейн, Австралия.

Димитров и 24-ият в света на сингъл Корда започнаха лошо двубоя и загубиха последователни геймове на собствен сервис, което доведе до тежка загуба в първия сет. Във втория обаче ситуацията се промени и двамата стабилизираха подаването си, печелейки първите си два сервис-гейма на нула. Българинът и американецът пропиляха четири разигравания за пробив в десетия гейм, но в 12-ия постигнаха първи брейк и изравниха сетовете след 7:5.

Тайбрекът бе изпълнен с грешки, повечето от които бяха допуснати от румънско-индийската двойка. Корня и Баладжи отстъпиха цели шест разигравания на собствен сервис, а Димитров и Корда се възползваха от първия си мачбол за 10:4.

Във втория кръг българо-американската двойка ще срещне поставените под номер 6 Хали Хелиовара от Финландия и Джон Пиърс от Австралия. Лидери в схемата са германците Кевин Кравийц и Тим Пюц.