Димитър Манолов: Днес сме внесли 10% ток и то от държави, за които традиционно сме изнасяли електроенергия
Секция: Коментари
10 Януари 2024 06:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димитър Манолов: Днес сме внесли 10% ток и то от държави, за които традиционно сме изнасяли електроенергия

/КРОСС/ Какво ще направим за енргетиката в България си зависи изцяло от нас. Пред нас има три възможности. Първата е да продължим с въглищната енергетика. Втората е да закрием въглищната енергетика и да се произвежда ток от газ, което не е много икономически рентабилно точно в този момент. Третият вариант е да нямаме ток. Утре ще се срещнем с министър-председателя, с министъра на енергетиката, на труда и на регионалното развитие. Ще им кажем точно тези три възможности и ще наблегнем на тежкото състояние на мини "Марица - Изток".

Това каза снощи в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, който коментира териториалните планове представени пред Европейската комисия.

"Моето най-голямо притеснение е, че нямаме план Б за енергетиката и седим по средата на нищото. Днес сме внесли 10% ток и то от държави, за които традиционно сме изнасяли електроенергия. Протестите на миньорите и енергетиците са най-малкия въпрос. Проблемът ще стане голям, когато всички нямаме ток или го плащаме на непосилни цени. Говори се за ток от зелена енергия и заводи за батерии, но нищо не се случва", добави той.

"В момента работим по бюджета на София. Срещаме се и разговаряме с всички групи в Общинския съвет. Проблемите са страшно много, а ние още нямаме избран председател на Общинския съвет. Проблемите са в градския транспорт, здравеопазването, културата, образованието - всички сфери, които зависят от общински пари", разкри Димитър Манолов.