Андрей Райчев: Това правителство е направено с отвращение, принудено геополитическо
Секция: Анализи
13 Януари 2024 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Андрей Райчев: Това правителство е направено с отвращение, принудено геополитическо

/КРОСС/ В предаването „Панорама" по БНТ Васил Гарнизов, каза че годината почва очаквано. И очаквано имаме две линии на напрежение. За мен има една по невидима линия - избирателите на съответните партии. Във фейсбук се чуха призиви да се протестира срещу Атанасова. Тя е политически дялан камък. А заявката, когато се правеше споразумението и композицията на властта, беше, че ще се търсят фигури, които не са толкова ярко партийно обагрени. Началото на годината показва как ще вървим до следващите парламентарин избори - ще ядосваме своите избиратели, но накрая ще ги мобилизираме да излязат да гласуват".

В същото предаване Андрей Райчев, каза че трябва да се вземат около 30 общи решения - за регулаторите, съдиите и т.н. „Само си представете колко въпроси ще възникват. Ако те искат да останат на власт, а искат, няма друг вариант, освен компромис. Големи скандали ще има, огромна роля на хитростта и умението да подредиш стратегиите. Това ще бъде огромно състезание по дипломация."

Това правителство е направено с отвращение, то беше брак по сметка, категоричен е Райчев. „Принудено геополитическо правителство. Има само един въпрос - това е въпросът кога и как ще свърши войната в Украйна. И тук достигаме до ключа - преди година и половина се изказаха две мнения - Украйна ще победи във войната. Мнение две - военно решение няма. Минаха две години, видимо е, че Радев е прав, а неговите противници не са прави. Това е голямото събитие."

БНТ, „Панорама"