Сериалът „Вина“ на БНТ отново с лидерска позиция в неделната вечер
Секция: Шоубизнес
15 Януари 2024 19:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сериалът „Вина“ на БНТ отново с лидерска позиция в неделната вечер

/КРОСС/ Излъчването на втори епизод от втори сезон на сериала на БНТ - „Вина" - е гледано от 411 000 зрители в неделната вечер на 14 януари. Това го поставя на първо място в телевизионния ефир с аудиторен дял от 16,8% (целева група възраст 4+). Високообразованата телевизионна аудитория също предпочете сериала на БНТ пред излъчваното програмно съдържание от останалите телевизии, като 22,3% от зрителите с висше образование избраха да гледат БНТ 1.

Епизодите от „Вина 2" се излъчват всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1, с повторение в събота от 16:00 ч. по БНТ

1. Повторението на втори епизод от втори сезон е в събота 20 януари, от 16:00 ч. по БНТ 1.

Сериалът „Вина" е с режисьор Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на съвременните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в епоха - Росица Бакева. Изп. продуцент е Надежда Цветкова.

В ролите са Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Лилия Маравиля, Кристина Верославова, Герасим Георгиев - Геро, Светлана Янчева, Силвия Лулчева, Димитър Селенски, Климентина Фърцова, Веселин Калановски, Дария Митушева и др.

Сред изненадите във втория сезон на „Вина" е участието на още любими звезди - Мая Бежанска, Милица Гладнишка и Биляна Петринска.

Ролите в епизодите в епоха се изпълняват от Александър Хаджиангелов, Ева Данаилова, Изабела Иванова, Велислав Павлов, Фани Коларова, Петър Дочев, Каталин Старейшинска.

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът „Вина" е част от филмопроизводството на обществената телевизия.