УНСС подписа меморандум за сътрудничество с Камарата на строителите в България
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Януари 2024 17:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
УНСС подписа меморандум за сътрудничество с Камарата на строителите в България

/КРОСС/ УНСС и Камарата на строителите в България (КСБ) сключиха меморандум за сътрудничество. Под документа подписите си положиха ректорът проф. д-р Димитър Димитров и председателят на Управителния съвет на КСБ инж. Илиян Терзиев.

„Политиката на УНСС е да сближава обучението с практиката. Университетът развива дългосрочни партньорства с водещи компании, държавни институции и организации. Това дава много възможности и преимущества на нашите студенти да се докоснат до реалната бизнес среда, вече имаме успешно реализирани бизнес академии с Кауфланд и А1", каза проф. д-р Димитър Димитров и подчерта: „Убеден съм, че с Камарата на строителите в България имаме голям потенциал за успешно партньорство, не само по отношение на организиране на стажантски програми и академии, но в перспектива и за работа по съвместни проекти".

Инж. Илиян Терзиев благодари за възможността Камарата на строителите в България да си сътрудничи с УНСС и заяви: „Смятам, че това е началото на едно прекрасно сътрудничество и съм убеден, че то ще е много полезно и за двете страни. Пристъпваме с удовлетворение и с желание това да бъде устойчиво партньорство и ще направим всичко възможно да реализираме идеите, които имаме за съвместни инициативи и дейности".

В документа е записано, че УНСС и Камарата на строителите в България ще си сътрудничат чрез информиране на студентите от УНСС за провеждани стажове и публични събития за представяне работата на КСБ.

В обхвата на меморандума влизат и обмена на информация и публикации за дейности и за провеждани по-важни събития от страна на КСБ и УНСС и съдействие за участие на представители на организацията в презентации пред студенти, в лекции, семинари, конференции, срещи или в други прояви, организирани от университета. Предвижда се и възможност за партньорство при подготовка на съвместни проекти и последващото им изпълнение и съдействие за провеждане на обучения в „Бакалавърски", „Магистърски" и „Докторантски" програми в УНСС за представители и специалисти на Камарата.

Координатор по реализацията на меморандума за сътрудничество от страна на УНСС е помощник-ректорът проф. д.н. Кирил Стойчев, а от страна на КСБ е Димитър Копаров, директор дирекция „Организационна политика, международна дейност и управление на проекти".