Спонсор издал трансфера на Хамилтън във "Ферари" още в сряда
Секция: Автомобили
03 Февруари 2024 17:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спонсор издал трансфера на Хамилтън във "Ферари" още в сряда

/КРОСС/ Един от новите спонсори на "Ферари" - Peroni Nastro Azzurro 0.0%, е издал трансфера на века във Формула 1 още в сряда, но никой не го е забелязал. Веднага след подписването на договора със "скудерията" производителят на бира е пуснал на сайта си предметите, които може да се спечелят в неговата игра.

Там има малка червена количка, която е с номер 44. Точно с този номер кара 7-кратният шампион Луис Хамилтън.

Часове след това гръмна и новината, че от 2025 година англичанинът се мести на "Маранело" с дългогодишен договор, както гласи съобщението на "Ферари". Отделно той пусна огромно писмо, в което се обясни в любов на "Мерцедес" за 11-те години в този отбор.

Хамилтън винаги е имал слабо място към италианската марка. Въпреки че кара за други отбори, той притежава два уникални автомобила "Ферари". Вярно, единият бе разбит в катастрофа. Остана му обаче уникалният модел LaFerrari, от който има произведени само 499 автомобила и цената му стартира от 1 милион евро.

Още през 2007 година бащата на Луис - Антъни, който тогава бе мениджър на сина си, заяви в интервю, че един ден той ще кара за "Ферари". Реално преди преподписването на всеки договор на пилота с "Мерцедес" италианците са го търсили, за да го привлекат. До този момент обаче им е отказвал.

Стана ясно, че пилотът е изненадал шефа си Тото Волф по време на традиционната им закуска преди началото на сезона, която правят всяка година. Двамата били в кухнята на дома на боса на "Мерцедес" в Оксфорд, когато Луис му обявил, че е активирал клаузата си за разтрогване на договора и от 2025 година се мести във "Ферари". Волф останал като гръмнат.