Премахват светофар от Околовръстното в София, движението ще е затруднено
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Февруари 2024 09:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премахват светофар от Околовръстното в София, движението ще е затруднено

/КРОСС/ Демонтират светофарът при 41-ви км на Южната дъга на Софийския околовръстен път, който е в близост до хипермаркет. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

Дейностите ще се извършват между 10:00 и 16:00 ч. и в участъка в двете посоки ще бъде ограничено преминаването в изпреварващата лента. Скоростта ще е ограничена до 50 км/ч.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и стриктно да спазват пътната сигнализация. Възможни са затруднения в придвижванeто поради ежедневния интензивен трафик по околовръстния път на столицата и демонтирането на светофарната уредба, предупредиха от пътната агенция.

Светофарът е монтиран преди изграждането на пътен възел „Младост", започнало през 2019 г. С пускането, преди около две години, на отсечката от Южната дъга между автомагистрала „Тракия" и ж. к. „Младост", отпада необходимостта движението в участъка да се регулира със светофарна уредба. С демонтирането ѝ ще се улесни пътуването към АМ „Тракия", ще се повиши безопасността и пропускателната способност на трасето, ще се ограничат и предпоставките за пътни инциденти, обясниха от АПИ.

В участъка при 41-ви км ще бъде поставена мантинела, с която физически ще бъдат разделени двете платна за движение. Трафикът в посока ж. к. „Младост" ще се осъществява както и досега чрез пътен възел „Младост".