Част от земеделците продължават с протестите, въпреки меморандума
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Февруари 2024 09:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Част от земеделците продължават с протестите, въпреки меморандума Фермерите излизат на национален протест под прозорците на Министерския съвет

/КРОСС/ Представителите на 26-те земеделски организации, които искат оставката на Кирил Вътев, излизат на национален протест под прозорците на Министерския съвет днес. Техните искания включват увеличение на тавана на максималната допустима финансова помощ, която едно стопанство може да вземе, както и предоговаряне на Зелената сделка.

По думите на протестиращите земеделци е имало многократни опити от тяхна страна за разговори с ресорното министерство, но те са останали без отговор от страна на институцията. Вчера част от протестиращите организации подписаха меморандум с правителството.

Председателят на кооперация от Свищовско Димитър Димитров е начело на група земеделци, които ще се включат в националния протест днес. "Ние не искаме оставката на министър Кирил Вътев. От кооперациите искаме само да има правила в земеделието. През последните 20 години в Министерството на земеделието няма никакви правила, а се работи "на пожар", в последния момент", коментира Димитров в ефира на "Здравей, България".