Днес ще вали дъжд и сняг
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Февруари 2024 07:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес ще вали дъжд и сняг

/КРОСС/ Вятърът ще е до умерен от северозапад. Минималните температури ще са между 2° и 7°, в София - около 2°. Това съобщиха от НИМХ.

Преди обяд ще е предимно облачно и ще има слаби валежи от дъжд, в планинските райони - примесен със сняг. След обяд валежите в Западна България ще спират и облачността там ще започне да се разкъсва, докато на изток ще се задържи предимно облачно, на отделни места с ръмежи. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, в крайните източни райони - временно силен от север. Максималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 6°.

Над планините ще е предимно облачно с валежи предимно от сняг, на височина под около 1000 метра - от дъжд. Привечер от запад валежите ще спират. Ще духа умерен и силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е без валежи. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.