Принц Уилям ще строи жилища в помощ на бездомните
Секция: СВЯТ
19 Февруари 2024 18:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Принц Уилям ще строи жилища в помощ на бездомните

/КРОСС/ Британският принц Уилям обяви плановете си да построи жилища на територията на херцогство Корнуол в помощ на бездомните в югозападната част на Англия, предаде ДПА.

В сътрудничество с корнуолската благотворителна организация за борба с бездомността St Petrocs проектът ще осигури 24 жилища в Нанследан, Нюкей, с „цялостна подкрепа", за да се създаде път към постоянен дом.

Разработването на „висококачествените жилища за временно настаняване" ще започне през септември, а първите се очаква да бъдат завършени през есента на следващата година.

Херцогство Корнуол е портфейл от земя, сгради и инвестиции, оценено на повече от 1,26 милиона британски лири, което осигурява догоди за престолонаследника.

В интервю за вестник миналата година Уилям, който е херцог на Корнуол, беше попитан дали има планове да осигури достъпни домове на територията. „Има. Абсолютно. Социални жилища. Ще ги видите, когато са готови", каза той.

„Недостигът на социални и частни имоти под наем се смята за основна причина за увеличаване на броя на бездомните в цялата страна, поради което сме горди да стартираме този проект заедно с плановете да се появят повече евтини и достъпни жилища в херцогството", каза Бен Мърфи, управител на имота.

Въпреки това политическата група „Република", която е против монархията, разкритикува проекта. Те посочват, че проектът ще донесе печалба на Уилям, който получава средства от държавния бюджет.