По-топло време ни очаква в следващите дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Февруари 2024 13:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
По-топло време ни очаква в следващите дни

/КРОСС/ Минималните температури и днес в почти цялата страна са положителни. Най-топло беше в северните райони от страната - Оряхово 7°, във Враца 6°. В София тази сутрин беше колкото и вчера, 3°.

Максималните температури днес ще бъдат между 9° и 14°, в София - около 10°. В следобедните часове облачността ще продължи да намалява, най-късно по Черноморието. Ще духа слаб, в Дунавската равнина -умерен западен вятър.

През нощта над по-голямата част от страната ще е безоблачно. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще са между минус 2° и 4°, в София - около минус 1°.

Утре ще духа слаб до умерен югозападен вятър, максималните температури ще се повишат и ще са между 12° и 17°, в София - около 12°.

Сутринта видимостта на места ще бъде намалена, но през деня ще преобладава слънчево време.

И по Черноморието ще бъде слънчево. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Чудесно време и в планините. Ще бъде слънчево, в комбинация с умерен вятър, все още от запад-северозапад.

С много слънчеви часове ще бъде утре на Апенининте и Балканите. В останалата част на Европа, която е под влиянието на обширен циклон, на много места ще вали. Значителни валежи от дъжд и от сняг, както и гръмотевични бури, ще има на Британските острови.

И у нас, в неделя и понеделник ще има валежи. Преди това, в петък и събота ще бъде предимно слънчево, с вероятност за превалявания главно в планинските райони. Температурите съществено ще се повишат.