МТ ще представи България на международното туристическо изложение TRAVEL+
Секция: Туризъм
22 Февруари 2024 12:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МТ ще представи България на международното туристическо изложение TRAVEL+

10 участника ще представят страната ни на информационен щанд от 100 кв. м.

/КРОСС/ България е поканена да участва като Ексклузивен гост на международното туристическо изложение TRAVEL+, което стартира днес - 22 февруари и ще продължи до неделя - 25 февруари 2024 г. в Будапеща, Унгария. Министерството на туризма е представено от проф. д-р Мариела Модева.

TRAVEL+ 2024 е най-значимото събитие в Унгария с пряка туристическа насоченост, което представя най-новите и интересни туристически предложения от туристически агенции и туроператори, места за настаняване и отдих. Четиридневното туристическо събитие се посещава от компании и организации от целия туристически спектър.

Участието на страната ни на TRAVEL+ 2024 цели представяне на България като сигурна и спокойна дестинация с дългогодишни традиции на качество и гостоприемство в туризма, съчетаваща красива и разнообразна природа, културно наследство, качество на разумна цена в морските и планинските курорти, вкусна храна и отлични вина.

Участие на българския информационен щанд от 100 кв. м са заявили 10 участника: „Робинзон Турс" ЕООД, „Ландис" ООД, „Ню Сън Травел" ЕООД, хотел „Кашмир", „Феста Хотели", Регионален исторически музей Шумен, община Самоков, община Петрич, Община Банско и община Варна.

През 2023 г. България е регистрирала с 35% повече унгарски туристи спрямо 2022 г.