Митрофанова: Русия няма никакъв интерес от смъртта на Навални
Секция: Русия
22 Февруари 2024 13:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Митрофанова: Русия няма никакъв интерес от смъртта на Навални

/КРОСС/ Русия няма никакъв интерес от смъртта на Алексей Навални. Това заяви пред журналисти посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова, цитирана от БГНЕС.

Тя подчерта, че към момента няма официална информация по този повод - нито какво се е случило, нито защо. По думите й в общественото пространство витаят само спекулации по въпроса.

Митрофанова коментира и обвиненията на Юлия Навалная, отправени към Владимир Путин, че той е отговорен за смъртта на руския опозиционер. Според руският посланик такива обвинения не могат да се отправят без доказателства.

Митрофанова почете Деня на съветската армия на "Паметника-костница" в жк. "Лозенец". Тя подчерта, че Столична община е дала разрешение за провеждане на мероприятието.

Посланикът изрази разочарование от това, че не се спазва споразумението между България и Русия за опазване на взаимните паметници на култура и история.

Припомняме, че руският опозицинер Алексей Навални почина на 16 февруари в затворническата служба на Ямало-Ненецкия окръг. Много политически лидери от Запада обвиниха Кремъл за смъртта му. Дмитрий Песков определи тези твърдения като нелепи.