Иван Таков: Вместо да подготвяме европейските избори и евентуалните предсрочни, се занимаваме с вътрешнопартийни дрязги
Секция: ПОЛИТИКА
27 Февруари 2024 06:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иван Таков: Вместо да подготвяме европейските избори и евентуалните предсрочни, се занимаваме с вътрешнопартийни дрязги

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Лице в лице" по БТВ Иван Таков каза: „Аз съм Иван Таков - социалист. В момента съм председател на Градския съвет на БСП както и председател на местната коалиция „БСП за България.

„Едно решение трябва да бъде взето по устава на партията, а то не е. Заседанието на Националния съвет започна без кворум. Няколко човека искаха да се провери кворумът, списъкът през цялото време се криеше. Голяма част от членовете на Националния съвет и една голяма част от Градската организация смятат това. Не говорим за чувство, а за факти", подчерта той.

„И заради десетките, стотици социалисти от едно такова решение, ако то изобщо влезе в сила, аз не смятам, че някой от тях е отстранен. При нас има колективни органи, можем да подадем сигнали срещу това решение", коментира още Иван Таков.

Той обясни, че решението, което е трябвало да следват софийските общинари от БСП е „да не подписват коалиционни споразумения с ГЕРБ или ПП-ДБ (СС).

Таков подчерта, че не са колаборирали с никого. „Търсихме временно решение за премахване на една техническа пречка. Днес най-накрая започна реалната работа в Столичния общински съвет", коментира социалистът, обяснявайки защо са подкрепили предложението на ПП-ДБ (СС) за председател на Общинския съвет в столицата.

„Ако беше лично наказание, да кажем, че Иван Таков не е спазил устава, трябваше да съм наказан лично аз. В момента цялата градска организация се хвърля в лудост. Вместо да подготвяме европейските избори и евентуалните предсрочни, се занимаваме с вътрешнопартийни дрязги", каза още той.