Трима загинали и трима ранени при атаки с дронове над Белгородска област
Секция: Русия
27 Февруари 2024 08:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трима загинали и  трима ранени при атаки с дронове над Белгородска област

/КРОСС/ Трима души са убити и още трима са ранени в резултат на атака на украинските въоръжени сили срещу село Почаево, Белгородска област. Това съобщи губернаторът Вячеслав Гладков в своя Telegram канал.

"За голямо съжаление в резултат на експлозията трима цивилни починаха от раните си. Още трима души получиха рани от шрапнели в различни части на тялото", пише той.

Ръководителят на региона отбеляза, че екипи на линейка са изпратили двама мъже в Белгородската градска болница № 2, а друг в Грайворонската централна районна болница.

Преди това беше съобщено, че две момчета на 10 и 11 години са били ранени в резултат на обстрела на село Новая Таволжанка.

Счупени са прозорци в триетажна жилищна сграда и е повреден един автомобил.

На пострадалите е оказана цялата необходима помощ. Гладков допълни, че в колата, нападната от дрона камикадзе, е имало строителни работници.

Припомняме, че ден по-рано руските власти съобщиха, че са прехванали и унищожили два дрона над Белгородската област и още четири над Черно море.

Преди 2 седмици при обстрела на въоръжените сили на Украйна по търговски център в руския град Белгород загинаха най-малко седем души, а други 18 бяха ранени.