Германецът, нарисувал блокове в София, се е извинил и е помолил за по-ниска глоба
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Февруари 2024 18:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Германецът, нарисувал блокове в София, се е извинил и е помолил за по-ниска глоба

/КРОСС/ Германецът, нарисувал блокове в София, се е извинил и е помолил за по-ниска глоба. Това заяви в ефира на NOVA„Здравей, България" Иво Пенев от Столичния инспекторат.

Извършителят е германски гражданин от италиански произход. По думите му той е пътуващ графити артист. Спи по пейките в градовете, които посещава. Целта му у нас била да разкраси панелните блокове, каза Иво Пенев.

Не се наемам да оценявам творчеството му. Факт е обаче, че не е взел разрешение от Етажната собственост, нито от Столичната община. Вчера му съставихме акт за административно нарушение, като възможната санкция е от 300 до 2000 лева, която предстои да бъде определена, обясни още Пенев.

Той разказа, че е попитал автора на графиките дали би направил същото в Берлин. Младият мъж отговорил отрицателно.

След като му казахме каква глоба може да получи, той каза, че силно съжалява и разбира грешката си. Написа в акта, че умолява кмета на столична община за разбиране, снизхождение и минимална санкция, обясни Пенев.

Людмил Крумов, който живее в „Слатина", е видял германеца в действие. Това е станало в 04:00 сутринта. Мъжът висял на въже на фасадата на съседната сграда. Крумов веднага се е обадил на телефон 112. На място пристигнала полиция и го задържала.