Корнелия Нинова: Все повече изглежда, че отиваме на избори 2 в 1
Секция: ПОЛИТИКА
28 Февруари 2024 11:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова: Все повече изглежда, че отиваме на избори 2 в 1 Според лидера на БСП решението е експертен кабинет

/КРОСС/ „Все повече изглежда, че отиваме на избори 2 в 1. Политическата ситуация е хаос, безпътица, несигурност и нестабилност - икономическа, социална, за всеки един български гражданин". Това заяви в ефира на „Твоят ден" по NOVA NEWS лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ левицата е готова за предсрочен вот и е единствената алтернатива на модела ГЕРБ. „Вярвам, че не предаваме тези, които са ни изпратили тук, и защитаваме техните интереси", каза Нинова.

Тя допълни, че е рано да се отговори на въпроса с кого биха работили за съвместно управление. „Има време, нека да дойдат избори, ще говорим", каза лидерът на БСП.

Според нея и в момента решението е експертен кабинет. „Предложихме надпартийно, експертно, национално, програмно и с определен срок на действие правителство. Да има 5-6 задачи, за всяка от тях да има определен срок за изпълнение, да има отчетност пред парламента. Това наше предложение тогава не се прие и се пристъпи към престъпен сговор", каза Нинова.

Лидерът на БСП каза още, че не сме готови да станем членове на еврозоната, а рискът от това да пострадат българските граждани и икономиката е много голям.

Тя призова да се стигне докрай и да се установят политическите зависимости в съдебната система.