От минус 5 до плюс 25 градуса през март
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Февруари 2024 20:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
От минус 5 до плюс 25 градуса през март

/КРОСС/ По-топло време от обичайното очакват синоптиците през март. Според прогнозата на НИМХ най-ниските градуси ще бъдат между - 5 и 0, а най-високите - между 20 и 25. Валежите ще са около нормата.

През първите дни от месеца температурите ще са по-високи от обичайните. Ще преобладава облачно време, на места - главно в западната половина от страната, ще има валежи от дъжд, а в планините над 1800-2000 м - и от сняг. В източните райони ще има мъгли или ниска слоеста облачност. Там дневните температури ще остават най-ниски. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността се очакват към 3-4 март.

Към средата на първото десетдневие ще има значителна облачност и валежи от дъжд на повече места в страната. Температурите ще се понижат и ще се доближат до климатичните норми.

Повишава се вероятността за валежи от сняг в ниските планински райони и на места в Северна България. До края на периода ще преобладава облачно време, ще има и валежи, предимно от дъжд.

През второто десетдневие се очаква температурите да бъдат по-високи от обичайните. Относително по-малка вероятност за валежи и периоди с по-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има в началото и в края на десетдневието, а около средата му вероятността за валежи е голяма.

Третото десетдневие се очаква да започне с повече слънчеви часове в по-голямата част от страната. Около средата и до края на периода изгледите са за предимно облачно време, чести валежи от дъжд и температури около и по-високи от обичайните за края на март.