Проверяват сигнал за починал мъж заради забавила се линейка в Добричко
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Февруари 2024 16:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проверяват сигнал за починал мъж заради забавила се линейка в Добричко Свидетел твърди, че фелдшерът от спешния автомобил се е държал неадекватно

/КРОСС/ Възрастен мъж е колабирал в колата си в добричкото село Рогачево и по-късно е починал. Свидетел твърди, че линейката е закъсняла, а фелдшерът се е държал неадекватно на ситуацията.

Началникът на спешния филиал в Балчик отказа да говори пред NOVA, докато не приключи проверката по случая. Заяви обаче, че според рапорта на колежката му сигналът в линейката е получен в 16:23 ч. в събота и екипът е пристигнал в Рогачево на 15-ата минута.

Дежурното медицинско лице на място установило мъж без пулс и сърдечна дейност. Според Ивайло Василев, който оказал първа помощ, възрастният човек е бил жив.

„Звъннах на 112 за втори път, а между първото и второто позвъняване е имало около 20 минути. Започнах да му правя сърдечен масаж и изкуствено дишане. В някакъв момент дойде и линейката. Слезе медицинското лице - една жена, клекна до човека и започна да му прави сърдечен масаж с една ръка. Попитах я: „Какво правиш?". Тя ми каза: „Толкова мога". Ако фелдшерът беше констатирал смъртта на място, защо ме помоли да се кача в линейката и да продължа да правя сърдечен масаж? Аз 20 минути по пътя съм правил сърдечен масаж. Кислородната му маска беше сложена и се виждаше как се запотява от дъха му. Абсолютно човекът си беше жив!", заяви Василев, съсед на починалия.