Ивет Горанова и Невяна Владинова се включиха в популяризирането на НТЛ за деца 116 111 на ДАЗД в Световния ден за борба срещу тормоза в училище
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Февруари 2024 17:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ивет Горанова и Невяна Владинова се включиха в популяризирането на НТЛ за деца 116 111 на  ДАЗД в Световния ден за борба срещу тормоза в училище

/КРОСС/ Ивет Горанова и Невяна Владинова се включиха в популяризирането на Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната агенция за закрила на детето в Световния ден за борба срещу тормоза в училище. Държавната агенция за закрила на детето отбеляза Деня на розовата фланелка с дискусия за агресията и насилието над и между деца в две столични училища, където представиха дейността на Националната телефонна линия за деца 116 111 на ДАЗД и чат приложението към нея.

В двора на столичното 140. СУ "Иван Богоров" деца от подготвителните групи до 12 клас посрещнаха настоящата олимпийска шампионка Ивет Горанова и златното момиче и вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова.

Агресията няма място в живота, бъдете добри един с друг и насочете енергията си в нещо полезно - чакаме ви в спортните зали, за да има България още много шампиони, обърнаха се Ивет Горанова и Невяна Владинова към децата. Винаги споделяйте с близките си, с учителите си, и запомнете номера на Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната агенция за закрила на детето, защото там винаги има кой да ви изслуша и да окаже при необходимост съответната подкрепа, допълниха шампионките в каратето и художествената гимнастика.

Заместник-председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ивайла Касърова и Георги Иванов, психолог и държавен експерт в Агенцията разказаха на децата и цялата училищна общност на 140. СУ "Иван Богоров", че Националната телефонна линия за деца 116 111 работи денонощно, седем дни в седмицата и обаждането е напълно безплатно. На НТЛД 116 111 всички деца и всеки възрастен, загрижен за дете ще бъдат изслушани и ще получат съвет и подкрепа. Линията е и най-бързия начин за подаване на сигнал за дете в риск, допълниха представителите на ДАЗД.

Учениците показаха своите творби, посветени на Деня на розовата фланелка, а в края на събитието в небето полетяха розови балони.

Чат приложението към Националната телефонна линия за деца 116 111 е достъпен вторник и четвъртък от 14:00 до 16:00 часа през официалната интернет страница на НТЛД 116 111, обясниха представителите на ДАЗД пред деца от седми до десети клас в столичното 81. СУ „Виктор Юго", в което учениците по традиция отбелязват с различни инициативи всяка година Световния ден срещу тормоза в училище. Децата споделиха за добрите практики в тяхното училище, с които се противопоставят на агресията и насилието. Те разказаха още, че винаги споделят, както помежду си, така и с педагогическия състав, ако има някакъв проблем или нещо ги притеснява. С представителите на ДАЗД децата обсъдиха колко е важно да се чува детския глас и всяко дете да има възможност да говори за нещата, които го вълнуват.