Министър Гвоздейков: Имаме амбиция да променим визията за управление на Български пощи
Секция: ИКОНОМИКА
29 Февруари 2024 06:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Гвоздейков: Имаме амбиция да променим визията за управление на Български пощи Министър Гвоздейков и вицепрезидентът на ЕИБ Кириакос Какурис обсъдиха възможностите за партньорство в пощенския и жп сектор

/КРОСС/ Възможностите за партньорство при реализацията на инвестиционните политики в „Български пощи" ЕАД и в жп сектора бяха обсъдени на среща вчера между министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) Кириакос Какурис.

„Имаме амбиция да променим визията за управление на „Български пощи" и да използваме капацитета на дружеството за разгръщане на максималните му възможности, включително и чрез нови услуги", каза по време на разговора министър Гвоздейков. Той подчерта, че първата важна стъпка е одобряването на Плана за преструктуриране на пощенския оператор от Европейската комисия. „Ще разчитаме на финансови институции като ЕИБ, за да намерим финансиране за изпълнение на дейностите, заложени в този план. Голямата цел е да предотвратим загубите, да стабилизираме дружеството и да постигнем по-добри резултати", каза още Георги Гвоздейков.

Двете институции имат дългогодишно партньорство в жп сектора и обсъдиха продължаване на съвместната работа и по проектите в Програма „Транспортна свързаност" 2021-2027.

В срещата участваха заместник-министрите на транспорта и съобщенията Анна Михнева-Натова и Борис Герасимов, както и представители на банката и на „Български пощи" ЕАД.