Кокинов: Бях разпитан по случая с Мартин Божанов - Нотариуса
Секция: Коментари
29 Февруари 2024 12:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кокинов: Бях разпитан по случая с Мартин Божанов - Нотариуса Бившият градски прокурор отбеляза, че досега не е изнесена информация дали Нотариуса не е бил агент на полицията

/КРОСС/ "Аз също бях разпитан като свидетел по наказателното производство, което води прокуратурата във връзка със случая с Мартин Божанов - Нотариуса. Аз съм бил адвокат на един от пострадалите гръцки бизнесмени. През 2018 година г-н Каламарис беше мой клиент и ми сподели, че е заплашван и притесняван от определени хора. Ходихме на няколко разпита с лицата, които го притесняват. Ставаше въпрос за търговски взаимоотношения и го насочих към кантора, която е специализирана в областта на търговското право. Притесняваха го по повод два недвижими имота, искаха да ги освободи. Към онзи момент не става въпрос за никакви Нотариуси, към онзи момент не съм чул въпросния Нотариус да има нещо общо с казуса", заяви в "Денят започва" Николай Кокинов, бивш градски прокурор на София.

Кокинов напусна съдебната система преди около 11 години, оттогава е адвокат. Бил е адвокат на гръцкия бизнесмен Йоаким Каламарис, който се оплаква, че е бил заплашван от Нотариуса.

Бившият градски прокурор обърна внимание и че досега не е изнесена информация дали Нотариуса в крайна сметка не е бил агент на полицията.

"Това може да покаже много неща, но тази информация няма как да бъде изнесена публично", подчерта Николай Кокинов.

Относно това дали МВР е следило Мартин Божанов той коментира: "Не мога да кажа дали е бил непрекъснато следен и дали не е бил следен в последния си ден, трябва разследването да го установи".

"Социопатите са невероятно изобретателни и интелигентни. Кой откъде е намерил телефоните на заплашваните лица ще се изясни впоследствие и не е толкова важно", допълни Николай Кокинов.

По думите му прави впечатление, че много органи са започнали да разследват и да разпитват - Народното събрание, ВСС разпитва поредица от магистрати.