ГЕРБ инициира кампания за безопасност на движението във всички общински училища в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Февруари 2024 15:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ГЕРБ инициира кампания за безопасност на движението във всички общински училища в София

/КРОСС/ Информационна кампания за безопасност за движението за учениците от 8-и до 12-ти клас ще бъде проведена във всички общински училища в град София.

Това стана ясно след като инициативата на общинските съветници от ГЕРБ-СДС Анна Стойкова и Диян Стаматов беше подкрепена в Комисията по образование и култура към СОС.

"Ще осъществим кампанията заедно с неправителствения сектор", обясни Анна Стойкова. Общинският съветник разказа, че реализирането на инициативата в училищата е изпълнен ангажимент, който тя е поела след среща с родители на загинали по пътищата деца.

"Осъществихме две пилотни дискусионни срещи с девет паралелки в две училища. Благодаря и на организациите, които се включиха на доброволен принцип.
Дори и малките стъпки имат значение.

Разчитам на всички с добри идеи да ги споделят, за да можем да ги реализираме и да обхващаме още повече участници", каза Стойкова.

Тя подчерта, че войната на пътищата и новините за десетки почернени семейства разтрисат ежедневно обществото ни. "Като родител и като общински съветник смятам, че е крайно време институциите на местно и на национално ниво да чуят ясно исканията на хората и да се предприемат реални мерки и конкретни действия с цел предотвратяване на зачестяващите пътни инциденти с жертви на пътя", заяви още Анна Стойкова.