Сериалът "Вина" на БНТ със специални епизоди на 3 и 10 март: Нови герои и нов сюжет 100 години назад във времето
Секция: Шоубизнес
01 Март 2024 20:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сериалът "Вина" на БНТ със специални епизоди на 3 и 10 март: Нови герои и нов сюжет 100 години назад във времето Броени седмици преди големия финал на втория сезон на хитовия сериал на БНТ „Вина“, предстоят два специални епизода – на 3 март и на 10 март. Сериалът „Вина“ се излъчва всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1, с повторение в събота от 16:00 ч. по БНТ 1.

/КРОСС/ „Уважаеми зрители, ако искате бъдещето да е различно от миналото, не забравяйте миналото! Следващите два епизода ще бъдат различни, различни по всичко. Нови герои и нов сюжет, при това, 100 години назад.

Ще ви потопим в различна епоха, в която отношенията между хората и порядките са имали съвършено различни измерения и стойности. Вярвам, че всеки от вас ще открие връзките между миналото и настоящето. Ако епизодите ви харесат, разровете старите снимки на бабите и дядовците ви и ще откриете много магия! Приятно гледане!", казва Виктор Божинов, режисьор и креативен продуцент на сериала „Вина".

Ролите в епоха се изпълняват от Александър Хаджиангелов, Ева Данаилова, Изабела Иванова, Велислав Павлов, Фани Коларова, Петър Дочев, Каталин Старейшинска.

На актрисата Фани Коларова, която от 20 години живее и работи във Франция, са необходими едва 24 часа, за да прочете сценария и да приеме предложението на Виктор Божинов да участва в сериала на БНТ. За работата ѝ с екипа на „Вина", за срещата ѝ с Ален Делон и живота във Франция - вижте специалното интервю с Фани Коларова в „100% будни".

Художник-сценограф на епизодите в епоха е Росица Бакева, а художник по костюмите е Мина Кайе. Как се правят костюми в епоха - вижте интервюто с Мина Кайе в „Култура.БГ".

Сериалът „Вина" е с режисьор Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Изп. продуцент е Надежда Цветкова.

Звездите в сериала „Вина" са Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Лилия Маравиля, Кристина Верославова, Герасим Георгиев - Геро, Светлана Янчева, Силвия Лулчева, Димитър Селенски, Климентина Фърцова, Веселин Калановски, Дария Митушева, Живко Сираков, Роберт Янакиев, Михаил Милчев, Мая Бежанска, Милица Гладнишка, Биляна Петринска и др.

Гледайте Велислав Павлов и Ева Данаилова в „Денят започва с Георги Любенов" тази събота, 2 март, които ще разкажат повече за предстоящите епизоди на „Вина 2".