Министър Динкова: Програмата за реклама на Черноморските общини се отразява положително и на хотелиерите
Секция: Туризъм
02 Март 2024 10:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Динкова: Програмата за реклама на Черноморските общини се отразява положително и на хотелиерите България е приета за сигурна и стабилна дестинация от чуждите туристи

/КРОСС/ „България е сигурна и стабилна дестинация. Именно това имаме като отзиви и от растящия брой италиански и испански туристи. Те споделят, че у нас се чувстват много сигурни, щастливи и спокойни", заяви министър Зарица Динкова на среща с представители на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Министър Динкова подчерта, че растящият брой на ранните записвания, продиктувани от успеха на програмата за реклама на Черноморските общини, ще се отрази благоприятно и на хотелиерския и ресторантьорския бранш. „Реално така, още в края на миналото лято, започна подготовката ни за летния сезон през 2024 г.", изтъкна министър Динкова.

Министърът на туризма подчерта, че е необходимо и активното участие и на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на транспорта, Министерство на здравеопазването, Министерство на околната среда и водите, които също имат много голямо отношение към качествената и сигурна туристическа услуга.

Министърът Динкова заяви, че министерството активно работи по разработването на инструменти, които директно да облекчат хотелиерския бранш у нас. Чрез тях, освен, че ще се намали влиянието и последиците от военния конфликт в Украйна върху бизнеса, но ще бъдат подпомогнати тяхната устойчивост и конкурентоспособност.