Диана Дамянова: Ротация ще има, въпросът е как ще седнем обратно в скута на Пеевски
Секция: Коментари
02 Март 2024 10:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Диана Дамянова: Ротация ще има, въпросът е как ще седнем обратно в скута на Пеевски

/КРОСС/ Денят на ротацията наближава. Трябваше да е 6 март, но от ГЕРБ начертаха план график с крайна дата 8 март и намерение да бъде изготвено коалиционно споразумение.

Ще продължи ли съвместното управление на двете големи парламентарни сили?

„Ротация ще има, въпросът е как ще седнем обратно в скута на Пеевски. В момента това, което легитимира управлението на ПП-ДБ, е обещанието за съдебна реформа", коментира в предаването „Тази събота" PR експертът .

„Беше време да се направи коалиционно споразумение. Истината е, че електоратът на ПП-ДБ не беше готов да признае думата „коалиция", скриха я зад думата „сглобка". Сега е дошъл моментът и е редно да подпишат някакъв договор", коментира още Дамянова.

„Силата, с която замахна ПП-ДБ, за да подмени договореностите, които вече ги имаше написани на хартия, дава сега обратна сила на Борисов", коментира тя.

Според нея ПП-ДБ и ГЕРБ ще се разберат, защото Бойко Борисов няма причина да отиде на избори, тъй като след тях ще се окаже в идентична ситуация. В същото време ПП-ДБ пък ще се окажат с още по-малък процент.

„Избирателят е доста капризен - той не иска да бъде лъган. В момента се губи тази част от електората, която разчиташе на това ПП да накажат Борисов", коментира Диана Дамянова.

Според нея и ДПС не е готово да отиде на избори, защото те искат да се разширят и да вземат по-видимо място в политическия живот.