Потъна корабът "Рубимар", атакуван от хутите в Червено море
Секция: СВЯТ
02 Март 2024 18:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Потъна корабът "Рубимар", атакуван от хутите в Червено море От дни морският съд се пълнеше с вода

/КРОСС/ Корабът "Рубимар", атакуван преди повече от седмица от йеменските бунтовници хути, потъна в Червено море. От дни морският съд се пълнеше с вода. Това е първият плавателен съд, напълно унищожен като част от кампанията на хутите срещу войната на Израел срещу „Хамас" в ивицата Газа, предаде Асошиейтед прес.

„Рубимар" (Rubymar) се носеше на север, след като беше атакуван на 18 февруари в протока Баб ел Мандеб - ключов воден път, свързващ Червено море и Аденския залив.

Международно признатото правителство на Йемен, както и регионален военен служител потвърдиха, че корабът е потънал. Базираният в Бейрут мениджър на "Рубимар" не беше открит веднага за коментар.

Правителството на Йемен в изгнание, което е подкрепено от водена от Саудитска Арабия коалиция от 2015 г., каза, че "Рубимар" е потънал късно снощи, когато над Червено море се е разразила буря. Плавателният съд е бил изоставен 12 дни след нападението, въпреки че е имало и планове да се направи опит да бъде изтеглен до безопасно пристанище.

Подкрепяните от Иран хути, които твърдяха, че корабът е потънал почти мигновено след атаката, не признаха веднага, че плавателният съд е потънал.