Най-дългото послание за мир тръгна по Дунав в навечерието на 3 март
Секция: ЛЮБОПИТНО
03 Март 2024 14:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-дългото послание за мир тръгна по Дунав в навечерието на 3 март

/КРОСС/ Група ентусиасти от ЛК "Дунавски братя", начело с президента си Герго Гергов, вдъхновени от инициативата "Заедно за мир на планетата Земя" на ЛК "Огледало" - Плевен, развяха знамето на мира по най-дългата европейска река на връх националния празник на България. Лодката им тръгна от Видин и въпреки трудностите - лошото време, счупена мачта, пробив в корпуса, знамето на мира днес стигна до знаковия Никопол.

"Във времена, когато страхът е сковал дори най-светлите умове, от Българя следва да излезе духовният импулс за към новото време! На този ветровит кръстопът - Балканите, ние държим ключа за бъдещето, с духовна сила, непонятна на другите народи по света", коментира капитанът Гергов и допълва: "Лодката с най-дългото послание за мир тръгна вчера не просто от Видин, а от някогашното Видинско царство, ще премине по северната ни граница и ще обиколи страната, за да се свържат думите, сърцата и делата ни в едно"! Утре каузата ще стигне до Русе, където всеки желаещ ще може да се включи в най-дългото послание за мир, с което страната ни да постави рекорд на Гинес.

Инициативата "Заедно за мир на планетата Земя" на ЛК "Огледало" и ЛК "Дунавски братя" беше учредена миналата година в Плевен, където първото послание за мир постави Тодор Гергов - активист на кампания "България срещу диабета" и член на ЛК "Олимпиец".