EVN България с открит урок в училище
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Март 2024 14:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
EVN България с открит урок в училище

/КРОСС/ Урокът се проведе в ОУ „Яне Сандански" Пловдив в рамките на инициативата на EVN България за обучение в началните училища

На 29 февруари 2024 г. представители на EVN България изнесоха открит урок за учениците от 3-ти клас в ОУ „Яне Сандански" Пловдив. Урокът се проведе в рамките на инициативата на EVN за обучение в училищата „Часът на Иви и Енчо". Сред темите в урока за децата бяха:

- екологичното енергопроизводство

- инициативи на EVN България за опазване на биоразнообразието - проекти в защита на птиците, обезопасяване на стълбове, монтаж на платформи за щъркелови гнезда и др.

- по-чист въздух в Пловдив чрез централно топлоснабдяване: инициативи на EVN Топлофикация за опазване чистотата на въздуха в гр. Пловдив.

Важен акцент на урока беше участието на експерт от EVN България в областта на безопасността. Всички деца имаха възможност да се запознаят на живо с технически инструменти и лични предпазни средства, използвани в дружеството при работа по електрически мрежи и съоръжения.

Oбразователната инициатива на EVN България „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология" стартира през 2009 г. Целта на програмата е изграждане на „зелено мислене" сред децата - отговорно отношение към природните ресурси; разумно и безопасно ползване на енергията в училище и у дома.

В рамките на инициативата EVN България предоставя на училищата партньори информационни материали, които по достъпен за децата начин обясняват енергийната ефективност и безопасното ползване на електроуреди в дома. Инициативата е насочена към ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас.

До 2024 г. общо над 45 800 ученици са преминали обучението за разумно и безопасно използване на енергията. През учебната 2023/24 година партньори на EVN в занимателните часове са 48 училища от 29 населени места в Югоизточна България.