Интензивни валежи предизвикаха наводнения в някои райони на Централна Гърция
Секция: СВЯТ
05 Март 2024 12:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Интензивни валежи предизвикаха наводнения в някои райони на Централна Гърция Oчаква се те да продължат до днес следобед

/КРОСС/ Интензивните валежи, обхванали голяма част от Гърция от снощи, предизвикаха локални наводнения в много райони предимно в Тесалия, Централна Гърция, съобщи гръцката държавна телевизия ЕРТ.

Особено големи проблеми е имало в префектура Пиерия, където са били изпратени екипи, които да помогнат на пътници в автомобили, блокирани от придошлите води.

В община Дион-Олимпос служителите са оказали съдействие на възрастна жена, блокирана в дома си, както и на три жени, бедстващи в автомобил. Те са били откарани на безопасно място с помощта на високопроходима техника.

До полунощ противопожарните служби са получили 40 сигнала и са се намесили в три случая за изпомпване на вода от жилища.

Буря и градушка снощи са ударили град Трикала в Тесалия и са затруднили движението по главния път Трикала - Янина. Районът на Тесалия пострада силно при наводнения през септември миналата година.

В община Фаркадона е имало временно прекъсване на електрозахранването заради активната гръмотевична дейност.

Валежите се очаква да продължат до днес следобед, като ще се изместват към гръцка Македония, Тракия и островите в северната и източната част на Егейско море.

Източник: БТА