Местните данъци и такси могат да се плащат онлайн през портала на МЕУ
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Март 2024 15:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Местните данъци и такси могат да се плащат онлайн през портала на МЕУ

/КРОСС/ Местните данъци и такси могат да бъдат плащани по електронен път централизирано през портала за услуги на Министерството на електронното управление (МЕУ) - www.eGov.bg. Услугата предоставя възможност за заплащане на задължения от физически и юридически лица към почти всички общини в страната без допълнителни такси и комисионни. Тя може да бъде заявена тук.

Гражданите и бизнесът могат да направят справка за своите задължения в реално време, като входът в Единния портал за достъп до електронни административни услуги на МЕУ става чрез първоначална регистрация с едно от следните средства за идентификация: квалифициран електронен подпис (КЕП), мобилен КЕП, ПИК на НАП или НОИ.

Услугата предлага множество предимства както за постоянно живеещи у нас, така и за българските граждани, установени в чужбина. С една транзакция може да се заплаща едно или няколко задължения, като плащането може да бъде направено с дебитни или кредитни карти, издадени в България и чужбина.

Напомняме, че от 1 март 2024 г. Националната агенция по приходите пренасочи проверките за задълженията и плащането на местните данъци и такси към портала на Министерството на електронното управление.