Електромобилите на Ford вече зареждат в Supercharger мрежата на Tesla
Секция: Автомобили
05 Март 2024 20:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Електромобилите на Ford вече зареждат в Supercharger мрежата на Tesla

/КРОСС/ В края на миналата седмица, Ford обяви, че собствениците на изцяло електрическите автомобили на марката са първите сред всички притежаващи 100% електрически коли (освен на Tesla), които имат достъп до зарядната Supercharger мрежа на Tesla в Съединените Американски Щати и Канада.

"Според проучване на потребителските настроения на Cox Automotive, липсата на зарядни станции е втората най-голяма бариера, след цената, когато става въпрос за закупуване на електрическо превозно средство", казват от Ford. "Тъй като цените на електромобилите намаляват, подобряването на достъпа до надеждно бързо зареждане е от решаващо значение, за да се помогне на повече клиенти да изберат уверено електромобил".

От Ford споделят също така, че в резултат на добавянето на над 15 000 бързи зарядни станции от мрежата на Tesla, собствениците на електромобилите й получават повече от два пъти по-голям избор на зарядни точки в мрежата на BlueOvalTM Charge Network.

Необходимият за зареждането на електромобилите на Ford в Supercharger мрежата на Tesla адаптер се предлага безплатно на клиентите на Ford (след предварителна заявка) до 30 юни тази година, след което ще се предлага на цена от 230 щатски долара.