Любослав Костов: Нито линията на бедност беше коригирана така, както предлагаме от години, нито директивата за адекватна МРЗ беше транспонирана
Секция: Коментари
06 Март 2024 06:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Любослав Костов: Нито линията на бедност беше коригирана така, както предлагаме от години, нито директивата за адекватна МРЗ беше транспонирана

/КРОСС/ Министерството на труда и социалната политика направи много малко. Нито линията на бедност беше коригирана така, както предлагаме от години, нито директивата за адекватна МРЗ беше транспонирана. Не отричаме, че бе направено много в социалната сфера за децата, но не и за работещите. Това каза снощи главният икономист на КНСБ Любослав Костов в студиото на „Денят на живо" по NOVA NEWS.

Той посочи, че от КНСБ очакват от управлението след ротацията по-активен диалог по всички теми.

Костов постави оценка 4,50 на Министерството на финансите, тъй като са поискали 10% ръст на доходите, за да няма отлив на кадри от обществената сфера, но увеличението реално било 4,5 - 5%.

Костов коментира и темата за различните доходи при мъжете и жените. Той каза, че жените по-често се занимават с домакинска работа. Икономистът посочи, че проучване показва, че около 35 млрд. лв. са изработени от жените в едно домакинство, но не са платени и отчетени статистически. "Ако този труд се отчита, щяхме да имаме с 20% по-висок БВП, но това няма как да се случи", каза още Костов.