Министър Динкова: Тясната работа с бизнеса, винаги е била мой приоритет
Секция: Туризъм
06 Март 2024 17:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Динкова: Тясната работа с бизнеса, винаги е била мой приоритет Министърът на туризма проведе работна среща с немския туроператор Schauinsland-Reisen

/КРОСС/ „Тясната работа с бизнеса винаги е била мой приоритет. Вярвам че, за успешното бизнес развитие, трябва да има условия и възможност за равнопоставено партньорство с институциите", заяви министърът на туризма Зарица Динкова по време на работна среща с Джералд Каснер, собственик на немския туроператор Schauinsland-Reisen.

„Много е важно българският туризъм да получи подкрепа, защото качеството, което предлагате е много по-голямо от това, което хората предполагат. Ние туроператорите ще дадем всичко от себе си, за да направим така, че туристите да се връщат в България. Качеството на услугата ви расте и вие вършите чудесна работа", каза Каснер.

Министър Динкова подчерта, че колкото по-ефикасна е работата между правителствения сектор и бизнеса, толкова по-големи биха били успехите на всяко партньорство. Като доказателство за това, министър Динкова посочи и резултатите, които програмата за реклама на Черноморските общини дава на този етап. „Вече имаме 70% повече ранни записвания на туристи от Великобритания за предстоящия летен сезон. Имаме данни от немските оператори, че отново благодарение на програмата отбелязват 20% ръст на ранните записвания за почивки в България", сподели министърът на туризма.